Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka s krupičkou - recept ze školky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 339 kJ / 559 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,78 g |
| Tuky | 25,36 g |
| – nasycené | 12,98 g |
| – nenasycené | 11,23 g |
| –– mononenasycené | 8,58 g |
| –– polynenasycené | 2,65 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 8,07 g |
| Cholesterol | 310 mg |
| Sodík | 239 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 62,08 g |
| – cukry | 6,16 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 4 lžíce 4 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 60 g |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst petrželové nati | Petržel nať čerstvá |