Nutriční hodnoty (Topinka se žampiony a sýrem raclette)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 350 kJ / 562 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,83 g |
| Tuky | 33,84 g |
| – nasycené | 22,74 g |
| – nenasycené | 11,10 g |
| –– mononenasycené | 9,90 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 17,47 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
| – cukry | 5,06 g |
| ––– laktóza | 1,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hnědých žampionu | Žampion čerstvý | 400 g |
| 100-120 g 100-120 g sýru raclette | Eidam 45% t. v s. | 110 g |
| menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| šťáva z citronu (cca 2-3 lžičky) | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 3 krajíčky chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| cibulka na ozdobu | Cibulka jarní čerstvá |