

Makovec – nejrychlejší buchta s vynikající chutí
Suroviny
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnek cukru
- 1,5 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek
- Špetka soli
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 180°C a pekáček vyložíme pečícím papírem.
V jedné míse smícháme sypké suroviny. Ve druhé misce smícháme naopak tekuté. Společně spojíme, důkladně promícháme, nalijeme na plech a pečeme cca 30 minut. Zda je makovec upečený poznáme tak, že do buchty zapíchneme špejli a po vytáhnutí zůstává suchá.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makovec – nejrychlejší buchta s vynikající chutí
K receptu nejsou žádné komentáře.