Nutriční hodnoty (Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 877 kJ / 927 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 99,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 52,34 g |
– nasycené | 33,11 g |
– nenasycené | 16,58 g |
–– mononenasycené | 14,24 g |
–– polynenasycené | 2,33 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 0,88 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 13,28 g |
– cukry | 9,27 g |
––– laktóza | 9,22 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g kuřecího masa (prsa, stehno) | Kuře prso | 250 g |
2 2 velké žampiony | Žampion čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla (nebo 1 lžíce másla a 1 lžička oleje) | Ghí | 15 g |
100 g 100 g smetanového sýru | Sýr tavený | 100 g |
200 g 200 g zakysané smetany créme fraiche - 30% | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
150 ml 150 ml vývaru (kuřecí, zeleninový) | Vývar masový | 150 ml |
1 lžička 1 lžička houbového koření (mleté sušené houby) | Provensálské koření | 5 g |
špetka špetka sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
zelené bylinky (podle chuti - petrželka, libeček, pažitka) | Petržel nať čerstvá |