Nutriční hodnoty (Jablečné řezy s polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 575 kJ / 3 962 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,00 g |
| Tuky | 126,41 g |
| – nasycené | 17,67 g |
| – nenasycené | 100,50 g |
| –– mononenasycené | 70,25 g |
| –– polynenasycené | 30,25 g |
| ––– omega 3 | 8,45 g |
| Vláknina | 41,00 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 610,88 g |
| – cukry | 340,68 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 250 g 250 g moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 100 ml 100 ml rostlinného oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 citrón (šťáva) | Citrón čerstvý | 90 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
| čokoládová poleva tmavá | Čokoládová poleva | |
| mleté vlašské ořechy na ozdobu | Vlašské ořechy |