Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco s houbami a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 113 kJ / 505 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,93 g |
| Tuky | 40,49 g |
| – nasycené | 19,68 g |
| – nenasycené | 20,30 g |
| –– mononenasycené | 16,86 g |
| –– polynenasycené | 3,44 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 6,15 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 530 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 14,26 g |
| – cukry | 6,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 ossobuco | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka na poprášení masa | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 30 g 30 g špeku | Špek | 30 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| hovězí vývar na podlévání | Vývar hovězí | |
| nať petrželky na dokončení | Petržel nať čerstvá |