Nutriční hodnoty (Křehký jablkový koláč s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 382 kJ / 4 393 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,20 g |
| Tuky | 160,19 g |
| – nasycené | 89,39 g |
| – nenasycené | 59,99 g |
| –– mononenasycené | 48,34 g |
| –– polynenasycené | 11,65 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 58,80 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 318 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 629,85 g |
| – cukry | 344,10 g |
| ––– laktóza | 6,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 150 g 150 g másla (Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 0,5 0,5 kypřícího prášku | Kypřící prášek | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| cca 12 cca 12 středně velkých jablek | Jablko čerstvé | 1800 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| nasekané ořechy | Vlašské ořechy | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské |