Nutriční hodnoty (Vajíčková pomazánka jak ji dělám já)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 140 kJ / 990 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 90,05 g |
| – nasycené | 50,41 g |
| – nenasycené | 30,60 g |
| –– mononenasycené | 26,60 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 705 mg |
| Sodík | 659 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 6,33 g |
| – cukry | 3,33 g |
| ––– laktóza | 3,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g Lučiny | Lučina 70% t.v s. | 200 g |
| 1 1 malá šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% |