Nutriční hodnoty (Dýňová bábovka s kefírem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 16 934 kJ / 4 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,18 g |
| Tuky | 129,86 g |
| – nasycené | 18,61 g |
| – nenasycené | 97,68 g |
| –– mononenasycené | 68,47 g |
| –– polynenasycené | 29,21 g |
| ––– omega 3 | 7,58 g |
| Vláknina | 31,05 g |
| Cholesterol | 834 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 607,13 g |
| – cukry | 236,93 g |
| ––– laktóza | 13,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 75 g 75 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 75 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 10 g 10 g prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 3 g 3 g jedlé sody | Jedlá soda | 3 g |
| 300 ml 300 ml kefíru (nebo podmáslí) | Kefír | 300 ml |
| 300 g 300 g dýňového pyré z dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 300 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 90 ml 90 ml oleje | Olej řepkový | 90 ml |
| 10 g 10 g perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
| 5 g 5 g skořice | Skořice ceylonská | 5 g |
| 30 g 30 g holandského kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 80 ml 80 ml kefíru (nebo podmáslí) | Kefír | 80 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr na posypání povrchu | Cukr bílý |