

Žampionový guláš
Suroviny
- 400 g žampionů
- 1 velká cibule
- 1 paprika
- 1 lžíce paprikové pasty
- 1/2 lžičky mleté papriky
- chilli vločky
- čerstvý tymián
- 1 lžíce mouky
- zeleninový vývar
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Žampiony očistíme, oloupeme (není nutné), velké nakrájíme na čtvrtky, menší jen rozpůlíme.
V kastrolu rozehřejeme trošku oleje a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony, osmažíme je, osolíme, vmícháme paprikovou pastu, mletou papriku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme mouku a vmícháme k žampionům.Necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme jemné nudličky papriky. Dochutíme chilli, tymiánem a posypeme petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampionový guláš
-
JASTRENA: to jsem ráda, děkuju
-
Mňankovéééé a pekne ostrééééé, to mám prevelice rada. Chválim!
-
-
Pěkné
-
Moc vám všem děkuju, mám radost, že se vám recept líbí, i když to není nic vyjímečného a houbový guláš asi zná každý. Při nedostatku lesních hub jsou žampiony dobrá volba, i když chuť je jiná.
-
teraz som dojedla sampiony dusene s pohankou,a uz je tu vyborny receptik.Ukladam na vyskusanie,uz teraz viem,ze nebude posledny.Taketo bezmasove jedla milujem.
-
pekna fotecka,tento rok jsem v lese opravdu nasla houby tak vyzkousim,zampionovy...
-
Pěkný gulášek
fotka je krásná jako vždy,to láká k vyzkoušení,zatím jsem dělala jen z lesních hub,tak vyzkouším Majko aj ten Tvůj
-
Krásný recept, Maruško, určitě by mi chutnalo
A fotka lákavá, jak z časopisu
-
maiva, magdalenka - děkuju
-
Maris, moc hezká fotka a jistě bylo dobré
-
Môj vzťah k hubám (v každej úprave) poznáš, takže...
-
mika59: díky - taky nám chutná
-
Dělám a je výborný..