Nutriční hodnoty (Okurková omáčka se zeleným pepřem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 073 kJ / 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,75 g |
Tuky | 57,98 g |
– nasycené | 37,35 g |
– nenasycené | 19,31 g |
–– mononenasycené | 17,21 g |
–– polynenasycené | 2,10 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 2,85 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 325 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 35,63 g |
– cukry | 17,45 g |
––– laktóza | 16,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 hrnek 1 hrnek masového vývaru | Vývar masový | 250 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
4-5 4-5 sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | |
1-2 lžičky 1-2 lžičky nakládaného zeleného pepře bez nálevu | Pepř zelený sterilovaný | 7.5 g |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
cukr | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet na dochucení (nebo nálev z okurek) | Ocet lihový |