Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Okurková omáčka se zeleným pepřem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 073 kJ /
734 kcal
Bílkoviny16,07 g
– z toho živočišné bílkoviny13,32 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,75 g
Tuky57,98 g
– nasycené37,35 g
– nenasycené19,31 g
–– mononenasycené17,21 g
–– polynenasycené2,10 g
––– omega 30,38 g
Vláknina2,85 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 325 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy35,63 g
– cukry17,45 g
––– laktóza16,45 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 1 větší šalotka Šalotka čerstvá
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 hrnek 1 hrnek masového vývaru Vývar masový 250 ml
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
100 g 100 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
4-5 4-5 sterilovaných okurek Okurka polní zavařená
1-2 lžičky 1-2 lžičky nakládaného zeleného pepře bez nálevu Pepř zelený sterilovaný 7.5 g
2 kuličky 2 kuličky nového koření Nové koření
cukr Cukr bílý
sůl Sůl mořská
ocet na dochucení (nebo nálev z okurek) Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.