Nutriční hodnoty (Marinované mexické kuřecí nebo krůtí řízky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 125 kJ / 1 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 330,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 326,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,53 g |
| Tuky | 24,99 g |
| – nasycené | 5,61 g |
| – nenasycené | 17,19 g |
| –– mononenasycené | 13,16 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 2,69 g |
| Vláknina | 3,95 g |
| Cholesterol | 770 mg |
| Sodík | 4,62 g |
| Sůl | 11,16 g |
| Sacharidy | 30,25 g |
| – cukry | 15,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí prsní řízky (nebo krůtí) | Kuře prso | 1400 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky (Tamari) | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička mexického koření (nebo podle chuti) | Koření Argentina | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 50 ml 50 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 50 ml 50 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| zelená nať cibulky | Petržel nať čerstvá | |
| polníček | Polníček čerstvý |