Nutriční hodnoty (Jablkový závin s ořechy a brusinkami v rumu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 15 923 kJ / 3 806 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,15 g |
Tuky | 145,57 g |
– nasycené | 46,26 g |
– nenasycené | 90,26 g |
–– mononenasycené | 55,58 g |
–– polynenasycené | 34,68 g |
––– omega 3 | 2,46 g |
Vláknina | 49,60 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 855 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 519,75 g |
– cukry | 191,10 g |
––– laktóza | 15,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
120 g 120 g tuku (Hera, Zlatá Haná) | Margarín | 120 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
8-10 8-10 jablek | Jablko čerstvé | 1350 g |
100-150 g 100-150 g drcených Lotus sušenek | Sušenka | 125 g |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
cukr | Cukr bílý | |
brusinky namočené v rumu | Brusinky zavařené | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
mandlové nudličky | Mandle loupané | |
hrubozrnný cukr | Cukr bílý |