Nutriční hodnoty (Jemná brokolicová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 531 kJ / 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,84 g |
| Tuky | 49,32 g |
| – nasycené | 19,61 g |
| – nenasycené | 27,67 g |
| –– mononenasycené | 20,31 g |
| –– polynenasycené | 7,36 g |
| ––– omega 3 | 1,90 g |
| Vláknina | 29,19 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 173 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 54,53 g |
| – cukry | 23,48 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 hrnky 2 hrnky zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| krutony | Krutony |