Nutriční hodnoty (Vylepšený jogurtovník s borůvkami (i pro diabetiky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 467 kJ / 1 785 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 108,68 g |
| – nasycené | 59,26 g |
| – nenasycené | 40,90 g |
| –– mononenasycené | 34,80 g |
| –– polynenasycené | 6,10 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 148,90 g |
| – cukry | 10,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| směs na Jogurtovník (Vitana) | ||
| 2 2 borůvkové jogurty (po 200 g) | Jogurt kravský ovocný 3,5% | |
| 2 2 jogurty s nugátem a lískovým oříškem (Bifidus activ po 125 g) | ||
| 1 1 pudinkový prášek s borůvkovou příchutí (lze jakýkoli ovocný) | Puding v prášku | |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| dostatek borůvek (na plech cca 36x40 asi 750 g borůvek) | Borůvky čerstvé |