Nutriční hodnoty (Vylepšený jogurtovník s borůvkami (i pro diabetiky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 467 kJ / 1 785 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
Tuky | 108,68 g |
– nasycené | 59,26 g |
– nenasycené | 40,90 g |
–– mononenasycené | 34,80 g |
–– polynenasycené | 6,10 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 302 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 148,90 g |
– cukry | 10,80 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
směs na Jogurtovník (Vitana) | ||
2 2 borůvkové jogurty (po 200 g) | Jogurt kravský ovocný 3,5% | |
2 2 jogurty s nugátem a lískovým oříškem (Bifidus activ po 125 g) | ||
1 1 pudinkový prášek s borůvkovou příchutí (lze jakýkoli ovocný) | Puding v prášku | |
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
dostatek borůvek (na plech cca 36x40 asi 750 g borůvek) | Borůvky čerstvé |