Nutriční hodnoty (Lasagne se směsí zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 530 kJ / 2 039 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,45 g |
| Tuky | 90,58 g |
| – nasycené | 36,04 g |
| – nenasycené | 49,38 g |
| –– mononenasycené | 40,48 g |
| –– polynenasycené | 8,90 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 103,38 g |
| Cholesterol | 403 mg |
| Sodík | 1,91 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 178,37 g |
| – cukry | 89,37 g |
| ––– laktóza | 17,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 lilek (nakrájený na plátky) | Lilek čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 2 rozetřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 1 červená cibule (rozpůlená a nakrájená na plátky) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 225 g 225 g směsi hub (nakrájených na plátky) | Hřib čerstvý | 225 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru (nakrájené na plátky) | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 cuketa (nakrájená na kostičky) | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého chilli | Chilli paprička sušená | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 2 2 pokrájené rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 3 dl 3 dl rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané bazalky | Bazalka čerstvá | 30 g |
| 8 8 nepředvařených plátků lasagne verdi | Lasagne | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla nebo rostlinného oleje | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1,5 dl 1,5 dl zeleninového bujonu nebo vývaru | Bujón zeleninový | |
| 3 dl 3 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 75 g 75 g strouhaného čedaru | Čedar | 75 g |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |