Nutriční hodnoty (Babiččiny škvarkové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 680 kJ / 2 074 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,50 g |
| Tuky | 20,19 g |
| – nasycené | 5,47 g |
| – nenasycené | 10,31 g |
| –– mononenasycené | 4,49 g |
| –– polynenasycené | 5,82 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 19,05 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 175 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 386,40 g |
| – cukry | 33,70 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 120-180 ml 120-180 ml vlažného mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| škvarky (podle chuti) | Škvarky | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1-2 1-2 vařené brambory | Brambor zimní | 75 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| sádlo na potření povrchu | Sádlo vepřové |