Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldovo-žitný chléb

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min

135 min (135 min příprava)

5. 3. 2011 20:44

Suroviny

Porce: bochník 1,5 kg

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 115 kJ / 4 091 kcal
Bílkoviny138,70 g
Tuky45,02 g
Vláknina114,36 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 8,10 g
Sůl20,20 g
Sacharidy725,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky špaldové mouce má chleba výraznou chlebovou vůni, krásně popraskanou kůrku a je vláčný.

Špalda má vysokou nutriční hodnotu a je výjimečná svým složením: má vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B a neobsahuje cholesterol. Je lehce stravitelná.

Má pozitivní účinky na imunitní systém.

Více o špaldě zde:

http://www.velkaepocha.sk/200901226928/Spalda-budi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

malaneta

5. 5. 2015 21:23

moc dobrý chlebík. koupila jsem si špaldovou mouku, tak jsem chtěla vyzkoušet i jiný chleba, než dělávám a tento bude patřit mezi ty oblíbené. Překvapilo mě, že i když je chleba z celozrnných muk, krásně vykynul.Jako 200g mouky jsem dala pšeničnou celozrnnou ( gramahamovou ) abych to měla zdravé celé :) A protože grahamová je pak po upečení sušší, přidala jsem 2 lžíce oleje navíc. Do těsta jsem přisypala hrst slunečnicových semínek. Udělala jsem z těsta 2 chleby, jeden do hranaté formy a druhý jen tak na plech bez formy. Voní krásně, je měkoučký a i přítel,který semínkové chleby nejí, ho bez problémů snědl. :yes: :-p

Janka

17. 6. 2014 18:21

Mám dotaz,nemůžu hladkou mouku pšeničnou,můžu jí vynechat a dát poměr 500g žitné a 500g špaldové mouky? Má to někdo prosím vyzkoušené??? Díky Janka:-)

dexulka

8. 4. 2014 16:41

Nevypadá tak hezky vypečeně,jako ten Váš,ale je moc dobrý,určitě zopakuji ;-) Posílám bodík :yes:

duckie duckie

20. 3. 2011 16:34

cathleen: já ve špaldě také necítím žádné oříšky :-O chlebík sice voní po koření, ale zároveň voní úplně jinak (a nádherně) než normální chleba, a to je podle mě právě tou směsí muk...a jestli je vláčný díky špaldové nebo žitné mouce nevím, ale když dělám chleba pšenično-žitný, tak není takhle vláčný, tak nevím..tento poměr muk jsem si vymyslela sama a na tento typ chleba mi moc vyhovuje :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 3. 2011 10:01

:-)chlebík moc hezký:yes::yes: Špalda by měla chutnat po oříščích (i když - mě nepřišla nijak moc zvláštní). Chlebík bude chlebově vonět po koření a vláčný spíš kvůli obsahu žitné mouky;-)

duckie duckie

6. 3. 2011 18:58

J.R.: přesně tak, žitná celozrnná hladká..no vidíš, tak když máš i špaldovou, můžeš se do něj pustit :-)

spagetka spagetka

6. 3. 2011 11:51

Prakticky stejný dělám, moc ráda pracuju se špaldovkou a žitnou moukou. :-p:-p:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 3. 2011 11:45

Chlebík vypadá moc krásně:-8+5:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 3. 2011 00:14

No, vypadá super, chlebík, jako malovaný. Jen já mám raději chleby z jednoho druhu mouky. Dodnes jim moc nerozumím, ikdyž mám kam nahlédnout, jak to s něma je. Źitná celozrnná...u nás vidím žitnou celozrnnou hladkou, je to ona? No a špaldovou tady máme.;-)

monikaK

5. 3. 2011 21:04

TO je něco pro mě:-!Recept si ukládám:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špaldový chléb chleba ze špaldové mouky spaldovy chleba chléb ze špaldové mouky spaldovy chleb recept žitný chléb recept recept na špaldový chleba recept na špaldový chléb žitný chléb špaldový chleba recept recept na chleba recept na chleba ze špaldové mouky zitny chleba spaldovožitný chléb žitno špaldový chleba z kvásku zitny chleba recept recept chleba ze špaldové mouky recept na chléb ze špaldové mouky žitno-špaldový chléb recept na žitný chleba

Suroviny: mouka špaldová hrubá, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mléko, voda, olej, droždí, cukr, sůl, kmín celý, koření chlebové, sádlo, voda, sůl

TopRecepty.cz

Špaldovo-žitný chléb

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM8L