Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldovo-žitný chléb

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min

135 min (135 min příprava)

5. 3. 2011 19:44

Suroviny

Porce: bochník 1,5 kg

Nutriční hodnoty

Energie17 115 kJ / 4 091 kcal
Bílkoviny138,70 g
Tuky45,02 g
Vláknina114,36 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 8,10 g
Sůl20,20 g
Sacharidy725,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky špaldové mouce má chleba výraznou chlebovou vůni, krásně popraskanou kůrku a je vláčný.

Špalda má vysokou nutriční hodnotu a je výjimečná svým složením: má vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B a neobsahuje cholesterol. Je lehce stravitelná.

Má pozitivní účinky na imunitní systém.

Více o špaldě zde:

http://www.velkaepocha.sk/200901226928/Spalda-budi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

malaneta

5. 5. 2015 20:23

moc dobrý chlebík. koupila jsem si špaldovou mouku, tak jsem chtěla vyzkoušet i jiný chleba, než dělávám a tento bude patřit mezi ty oblíbené. Překvapilo mě, že i když je chleba z celozrnných muk, krásně vykynul.Jako 200g mouky jsem dala pšeničnou celozrnnou ( gramahamovou ) abych to měla zdravé celé :) A protože grahamová je pak po upečení sušší, přidala jsem 2 lžíce oleje navíc. Do těsta jsem přisypala hrst slunečnicových semínek. Udělala jsem z těsta 2 chleby, jeden do hranaté formy a druhý jen tak na plech bez formy. Voní krásně, je měkoučký a i přítel,který semínkové chleby nejí, ho bez problémů snědl. :yes: :-p

Janka

17. 6. 2014 17:21

Mám dotaz,nemůžu hladkou mouku pšeničnou,můžu jí vynechat a dát poměr 500g žitné a 500g špaldové mouky? Má to někdo prosím vyzkoušené??? Díky Janka:-)

dexulka

8. 4. 2014 15:41

Nevypadá tak hezky vypečeně,jako ten Váš,ale je moc dobrý,určitě zopakuji ;-) Posílám bodík :yes:

duckie

20. 3. 2011 15:34

cathleen: já ve špaldě také necítím žádné oříšky :-O chlebík sice voní po koření, ale zároveň voní úplně jinak (a nádherně) než normální chleba, a to je podle mě právě tou směsí muk...a jestli je vláčný díky špaldové nebo žitné mouce nevím, ale když dělám chleba pšenično-žitný, tak není takhle vláčný, tak nevím..tento poměr muk jsem si vymyslela sama a na tento typ chleba mi moc vyhovuje :-)

cathleen

7. 3. 2011 09:01

:-)chlebík moc hezký:yes::yes: Špalda by měla chutnat po oříščích (i když - mě nepřišla nijak moc zvláštní). Chlebík bude chlebově vonět po koření a vláčný spíš kvůli obsahu žitné mouky;-)

duckie

6. 3. 2011 17:58

J.R.: přesně tak, žitná celozrnná hladká..no vidíš, tak když máš i špaldovou, můžeš se do něj pustit :-)

spagetka

6. 3. 2011 10:51

Prakticky stejný dělám, moc ráda pracuju se špaldovkou a žitnou moukou. :-p:-p:yes::yes:

Anna Kocikova

6. 3. 2011 10:45

Chlebík vypadá moc krásně:-8+5:yes:

JanaDorazinova

5. 3. 2011 23:14

No, vypadá super, chlebík, jako malovaný. Jen já mám raději chleby z jednoho druhu mouky. Dodnes jim moc nerozumím, ikdyž mám kam nahlédnout, jak to s něma je. Źitná celozrnná...u nás vidím žitnou celozrnnou hladkou, je to ona? No a špaldovou tady máme.;-)

monikaK

5. 3. 2011 20:04

TO je něco pro mě:-!Recept si ukládám:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špaldový chléb chleba ze špaldové mouky spaldovy chleba chléb ze špaldové mouky spaldovy chleb recept žitný chléb recept recept na špaldový chleba recept na špaldový chléb žitný chléb špaldový chleba recept recept na chleba recept na chleba ze špaldové mouky zitny chleba spaldovožitný chléb žitno špaldový chleba z kvásku zitny chleba recept recept chleba ze špaldové mouky recept na chléb ze špaldové mouky žitno-špaldový chléb recept na žitný chleba

Suroviny: mouka špaldová hrubá, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mléko, voda, olej, droždí, cukr, sůl, kmín celý, koření chlebové, sádlo, voda, sůl

TopRecepty.cz

Špaldovo-žitný chléb

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM8L