Nutriční hodnoty (Jablka v županu s vanilkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,30 g |
| Tuky | 66,99 g |
| – nasycené | 37,30 g |
| – nenasycené | 25,14 g |
| –– mononenasycené | 18,83 g |
| –– polynenasycené | 6,31 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 34,74 g |
| Cholesterol | 381 mg |
| Sodík | 332 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 425,82 g |
| – cukry | 194,03 g |
| ––– laktóza | 33,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 60 g 60 g moučkového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 150-200 ml 150-200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
| 1 sáček 1 sáček sušeného droždí (10 g) | Droždí sušené | 7 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 6 6 menších jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| bílek na potření | Vaječný bílek | |
| mandlové lupínky na posypání | Mandle loupané | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| marcipán | Marcipán | |
| vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 0,5 sáčku 0,5 sáčku vanilkového pudinku | Puding v prášku | 24 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |