Nutriční hodnoty (Celerovo-hlívová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,08 g |
| Tuky | 16,84 g |
| – nasycené | 9,49 g |
| – nenasycené | 6,84 g |
| –– mononenasycené | 5,35 g |
| –– polynenasycené | 1,49 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 29,60 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,51 g |
| Sůl | 3,58 g |
| Sacharidy | 34,94 g |
| – cukry | 18,22 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 1,5 vývaru | Vývar hovězí | |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| hlíva ústřičná | Hlíva ústřičná syrová | |
| 1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 100 g 100 g nastrouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| šunka | Šunka vepřová vařená | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |