Nutriční hodnoty (Rychlý jablečný koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 118 kJ / 3 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,00 g |
| Tuky | 85,45 g |
| – nasycené | 47,21 g |
| – nenasycené | 31,67 g |
| –– mononenasycené | 26,77 g |
| –– polynenasycené | 4,90 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 722 mg |
| Sodík | 343 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 530,64 g |
| – cukry | 303,31 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
| 500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| cukr na doslazení jablek (volitelně) | Jablko čerstvé | |
| 1 sáček 1 sáček kypřicího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
| citronová kůra (z 0,5 citronu) | Citronová kúra čerstvá | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |