Nutriční hodnoty (Kančí kýta s šípkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 241 kJ / 2 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 230,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,62 g |
| Tuky | 112,04 g |
| – nasycené | 55,06 g |
| – nenasycené | 53,26 g |
| –– mononenasycené | 42,26 g |
| –– polynenasycené | 11,01 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 14,70 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 89,93 g |
| – cukry | 69,95 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kančí kýty | Kanec kýta | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| sušený tymián | Tymián sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| asi 80 g asi 80 g špeku | Špek | 80 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer) | Mrkev čerstvá | |
| vývar (podle potřeby, nejlépe z kančích kostí) | Vývar masový | |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 250 ml 250 ml smetany 33 % | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce šípkové zavařeniny | Marmeláda šípková | 52.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| trochu trochu octa (nebo citronové šťávy) | Ocet lihový |