Nutriční hodnoty (Šťavnatý mrkvovo řepný salát s jablky a citrónem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 1 519 kJ / 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,19 g |
| Tuky | 2,12 g |
| – nasycené | 0,45 g |
| – nenasycené | 0,65 g |
| –– mononenasycené | 0,07 g |
| –– polynenasycené | 0,58 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 14,01 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 427 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 75,78 g |
| – cukry | 60,07 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek mrkve | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 velká červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1-2 1-2 citrony | Citrón čerstvý | 135 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu (nebo čekankového sirupu, případně 2 lžíce cukru, pro diabetiky sladidlo se stévií) | Med nepasterovaný | 36 g |
| 750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |