Nutriční hodnoty (Hovězí játra a cibule)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 390 kJ / 1 766 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,83 g |
| Tuky | 91,84 g |
| – nasycené | 49,10 g |
| – nenasycené | 38,41 g |
| –– mononenasycené | 30,55 g |
| –– polynenasycené | 7,87 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 32,66 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 2,28 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 114,91 g |
| – cukry | 34,81 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězích jater | Játra hovězí | 500 g |
| 1/4 hrnečku 1/4 hrnečku mouky | Mouka pšeničná hladká | 62.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/8 lžičky 1/8 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 0.625 g |
| 7 lžic 7 lžic másla (asi 1/4-1/2 hrnečku) | Máslo kravské | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 hrnečky 2 hrnečky cibule | Cibule čerstvá | 500 g |
| 1/2 hrnečku 1/2 hrnečku hovězího vývaru | Vývar hovězí | 125 ml |
| 1/4 hrnečku 1/4 hrnečku suchého bílého vína | Víno bílé suché | |
| 1 lžíce 1 lžíce italské petrzelky (nemusí být) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |