Nutriční hodnoty (Zapečené mleté maso s bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 497 kJ / 1 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 83,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,32 g |
Tuky | 36,92 g |
– nasycené | 12,96 g |
– nenasycené | 20,01 g |
–– mononenasycené | 14,49 g |
–– polynenasycené | 5,52 g |
––– omega 3 | 1,11 g |
Vláknina | 18,72 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 83,77 g |
– cukry | 25,24 g |
––– laktóza | 2,43 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 konzerva 1 konzerva tomatové pasty (140 g) | ||
3 3 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
250 ml 250 ml vývaru | Vývar masový | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce ostrého kečupu | Kečup ostrý | 30 ml |
1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
50 ml 50 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 50 ml |
1 lžička 1 lžička nastrouhaného čerstvého křenu | Křen čerstvý | 1 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
olej na vymazání pekáčku | Olej řepkový |