Nutriční hodnoty (Zapečené mleté maso s bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 497 kJ / 1 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 83,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,32 g |
| Tuky | 36,92 g |
| – nasycené | 12,96 g |
| – nenasycené | 20,01 g |
| –– mononenasycené | 14,49 g |
| –– polynenasycené | 5,52 g |
| ––– omega 3 | 1,11 g |
| Vláknina | 18,72 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 710 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 83,77 g |
| – cukry | 25,24 g |
| ––– laktóza | 2,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 konzerva 1 konzerva tomatové pasty (140 g) | ||
| 3 3 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 250 ml 250 ml vývaru | Vývar masový | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce ostrého kečupu | Kečup ostrý | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 50 ml 50 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 50 ml |
| 1 lžička 1 lžička nastrouhaného čerstvého křenu | Křen čerstvý | 1 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| olej na vymazání pekáčku | Olej řepkový |