Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 144 kJ / 2 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 215,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 196,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,66 g |
| Tuky | 97,44 g |
| – nasycené | 34,18 g |
| – nenasycené | 42,91 g |
| –– mononenasycené | 35,98 g |
| –– polynenasycené | 6,93 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 25,72 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 6,96 g |
| Sůl | 16,26 g |
| Sacharidy | 161,50 g |
| – cukry | 25,76 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 500 g 500 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 500 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 200 g 200 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| máslo na vymazání zapékacích misek | Máslo kravské |