Nutriční hodnoty (Rýžový nákyp z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 9 961 kJ / 2 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,07 g |
Tuky | 76,59 g |
– nasycené | 42,74 g |
– nenasycené | 27,77 g |
–– mononenasycené | 24,19 g |
–– polynenasycené | 3,58 g |
––– omega 3 | 0,42 g |
Vláknina | 14,75 g |
Cholesterol | 712 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,17 g |
Sacharidy | 356,71 g |
– cukry | 149,14 g |
––– laktóza | 33,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 250 g |
650-700 ml 650-700 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 675 ml |
2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
2 2 menší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
40 g 40 g krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 40 g |
20 g 20 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
trochu trochu citronové kůry z bio citronu | Citronová kúra čerstvá | |
300-350 g 300-350 g hrubě nastrouhaných jablek (2 větší jablka nebo jiné ovoce) | Jablko čerstvé | 325 g |
10 g 10 g krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 10 g |
1-2 špetky 1-2 špetky skořice | Skořice ceylonská | |
5 g 5 g vanilkového pudinku v prášku (možno vynechat) | Puding v prášku | 5 g |
15 15 g másla na vymazání mísy | Máslo kravské | 15 g |
20 g 20 g másla na povrch | Máslo kravské | 20 g |
15 g 15 g moučkového cukru na pocukrování | Cukr bílý | 15 g |