Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rýžový nákyp z remosky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie9 961 kJ /
2 381 kcal
Bílkoviny58,80 g
– z toho živočišné bílkoviny40,73 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,07 g
Tuky76,59 g
– nasycené42,74 g
– nenasycené27,77 g
–– mononenasycené24,19 g
–– polynenasycené3,58 g
––– omega 30,42 g
Vláknina14,75 g
Cholesterol 712 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,17 g
Sacharidy356,71 g
– cukry149,14 g
––– laktóza33,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g kulatozrnné rýže Rýže bílá kulatozrnná 250 g
650-700 ml 650-700 ml mléka (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 675 ml
2 špetky 2 špetky soli Sůl mořská 2 g
25 g 25 g másla Máslo kravské 25 g
2 2 menší vejce Vejce slepičí 140 g
40 g 40 g krupicového cukru (podle chuti) Cukr bílý 40 g
20 g 20 g vanilkového cukru Cukr vanilkový 20 g
trochu trochu citronové kůry z bio citronu Citronová kúra čerstvá
300-350 g 300-350 g hrubě nastrouhaných jablek (2 větší jablka nebo jiné ovoce) Jablko čerstvé 325 g
10 g 10 g krupicového cukru (podle chuti) Cukr bílý 10 g
1-2 špetky 1-2 špetky skořice Skořice ceylonská
5 g 5 g vanilkového pudinku v prášku (možno vynechat) Puding v prášku 5 g
15 15 g másla na vymazání mísy Máslo kravské 15 g
20 g 20 g másla na povrch Máslo kravské 20 g
15 g 15 g moučkového cukru na pocukrování Cukr bílý 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.