Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 470 kJ / 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 0,45 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 72,90 g |
Postup přípravy
Dáme vařit brambory.
Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice. Krok 2: Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, tuto nahříváme na vyšší stupeň, minimálně 5 minut.
Dle tloušťky steaků tyto grilujeme z každé strany 1-3 minuty. Krok 3: Upozornění: tady na 100 % platí, raději méně, než více. Budeme-li grilovat delší dobu, maso se vysuší a se steakem nebude mít vůbec nic společnsteakůnai to nebude dobré. Tuňákové steaky, které jsou už připravené a nařezané, např. ze supermarketů, nejsou moc silné, a zde opravdu stačí 1 až dvě minuty z každé strany.
Jakmile steaky otočíme na druhou stranu, nožem odřízneme tenký proužek másla a dáme na povrch každého steaku.
Když jsou steaky dodělané, dáme je na (ideálně předehřátý) talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 2-3 minuty dojít.
Servírujeme s brambory posypanými petrželí a k přikousnutí můžeme dát italskou / francouzskou bagetu.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Moje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Nejnovější recepty
Salát z černé čočky
Přidáno před 7 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno 21. 1. 2025 13:56
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno 21. 1. 2025 12:01
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno 21. 1. 2025 07:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánová bábovka
NikolaMia před 1 hodinou
Fazolková polévka se slaninou a klobásou
trdlo před 1 hodinou
Kuřecí kousky na paprikách
Amonis před 2 hodinami
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Leoni před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
miroslavpokorny před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
MamkaTerka před 4 hodinami
Kávové muffinky
Ivca14 před 6 hodinami
Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí
Ivca14 před 7 hodinami
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 17 hodinami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 17 hodinami
Suroviny:
filet z tuňáka,
brambory,
máslo,
pepř,
sůl,
Komentáře (2)