Steak z tuňáka

Ryby Doba přípravy: 35 minut 2 názory

Ryby Doba přípravy: 35 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

2 chlazené steaky z tuňáka
8 -10 středních brambor
máslo
pepř, sůl
čerstvá nebo sušená petržel

Postup přípravy receptu

  1. Tuňákové steaky vyndáme z lednice až těsně před přípravou.
    Dáme vařit brambory.
    Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice.

  2. Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, a tuto nahříváme na vyšší stupeň, minimálně 5 minut (7 minut je asi tak akorát).
    Dle tloušťky steaků, tyto grilujeme z každé strany 1-3 minuty.

  3. Upozornění: tady na 100 % platí, raději méně, než více. Budeme-li grilovat delší dobu, maso se vysuší a se steakem nebude mít vůbec nic společného, ani to nebude dobré. Tuňákové steaky, které jsou už připravené a nařezané, např. ze supermarketů, nejsou moc silné, a zde opravdu stačí 1 minuta z každé strany.

    Jakmile steaky otočíme na druhou stranu, nožem odřízneme tenký proužek másla a dáme na povrch každého steaku.
    Když jsou steaky dodělané, dáme je (ideálně na předehřátý) talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 2-3 minuty dojít.
    Servírujeme s brambory posypanými petrželí a k přikousnutí můžeme dát italskou / francouzskou bagetu.

Komentáře k receptu Steak z tuňáka

  • StandaCB StandaCB(autor receptu)

    casino: Snažím se psát recepty pokud možno "exaktně". :-D Obzvláště u steaků je to důležité. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "Steak z tuňáka"
    Parádně napsáno :yes:
    Přes tuňáka jsem se propracoval i k poživatelné hovězině... ;-)
    No, z rybky jsou ale na přípravu jednodušší, že :-)

    Odpovědět