Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 249 kJ / 777 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,73 g |
| Tuky | 26,21 g |
| – nasycené | 14,87 g |
| – nenasycené | 10,81 g |
| –– mononenasycené | 6,59 g |
| –– polynenasycené | 4,22 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 74,35 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 68,14 g |
| – cukry | 29,11 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plechovka 1 plechovka drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (zarovnané) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 500-750 ml 500-750 ml hovězího masového vývaru | Vývar masový | 625 ml |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |