Nutriční hodnoty (Bramborová kaše s mladým zelím a cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 366 kJ / 1 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,20 g |
Tuky | 72,55 g |
– nasycené | 43,60 g |
– nenasycené | 27,10 g |
–– mononenasycené | 23,94 g |
–– polynenasycené | 3,16 g |
––– omega 3 | 0,75 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 209 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 76,59 g |
– cukry | 11,79 g |
––– laktóza | 3,79 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g brambor varného typu C | Brambor zimní | 400 g |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
70-100 ml 70-100 ml teplé smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 85 ml |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
200 g 200 g jarního čerstvého zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
3 3 jarní cibulky s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený |