Nutriční hodnoty (Bramborová kaše s mladým zelím a cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 366 kJ / 1 044 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,20 g |
| Tuky | 72,55 g |
| – nasycené | 43,60 g |
| – nenasycené | 27,10 g |
| –– mononenasycené | 23,94 g |
| –– polynenasycené | 3,16 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 91 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 76,59 g |
| – cukry | 11,79 g |
| ––– laktóza | 3,79 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g brambor varného typu C | Brambor zimní | 400 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 70-100 ml 70-100 ml teplé smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 85 ml |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g jarního čerstvého zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
| 3 3 jarní cibulky s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený |