Nutriční hodnoty (Jablečný koláč 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 543 kJ / 2 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 18,49 g |
| – nasycené | 4,42 g |
| – nenasycené | 8,63 g |
| –– mononenasycené | 5,88 g |
| –– polynenasycené | 2,75 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 332 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 418,50 g |
| – cukry | 228,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 200 g 200 g krystalového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 250 g 250 g jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| trochu trochu bílku (nemusí být) | Vaječný bílek | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| mouka na vysypání | Mouka pšeničná hladká |