Marinovaná krkovice pečená pomalu

Suroviny

1000 g vepřové krkovice vcelku
Marináda:
1 jablko nakrájené na malé kousky
2 nakrájené cibule
4-5 stroužků utřeného česneku
4 lžíce oleje
2 lžíce hořčice
2 lžíce dobrého pikantního kečupu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého pepře
voda (cca 100-150 ml)
--
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu ze všech surovin bez soli. Maso omyjeme, osušíme a lehce nasolíme. Připravíme pekáček, v kterém budeme maso péct.

  2. Marinádu dáme do pekáčku a maso důkladně obalíme. Přikryjeme a dáme přes noc do lednice. Druhý den maso půl hodiny před pečením vytáhneme.

  3. Vyhřejeme troubu na 250°C a přikrytý pekáček tam na 10 minut vložíme. Poté stáhneme teplotu na 150°C a pečeme dvě hodiny. Neotvíráme.

  4. Po dvou hodinách maso zkontrolujeme, polijeme výpekem a pečeme další půlhodinu. To už by maso mělo být měkké. Přidáme teplotu na 200°C a dopečeme 15-20 minut.

  5. Maso musí být měkké jako dort. Výpek by měl být přiměřeně zahuštěný rozpečenou cibulí a jablkem. Podáváme s rýží, noky, těstovinami, ale já klidně i s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Možná se to zdá složité, ale nejdelší je namíchat marinádu. Pak už jen nechat marinovat a peče se už to taky samo.

Komentáře k receptu Marinovaná krkovice pečená pomalu

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Prosím si s kaší, děkuji.:-K:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    magdalenka: Jablko mám napsané nakrájené. No myslím, že na kilo masa lžíce sojovky, sladké omáčky a hořčice by asi bylo málo slané. Já jsem lehce posolila maso ze všech stran a nechala deset minut odležet. Potom do marinády. A pepř mletý dopíšu..

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Predpokladám, že jablko nastrúhané? Pepř černý mletý? Obyčajne už netreba dosoliť, stačí soľ z omáčok a kečupu? Dík.

    Odpovědět