Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďolíčky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

1. 7. 2009 23:35

Suroviny

Porce: 40 ks

Nutriční hodnoty

Energie17 815 kJ / 4 258 kcal
Bílkoviny42,43 g
Tuky260,06 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy433,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jolka

18. 12. 2013 15:52

Dolicky super, jen potrebuji tak 14 dni na odlezeni, aby zmekly. Potom naplnim marmeladou a pak zvlhnou dokonale ;) :yes:

marie

1. 12. 2013 19:37

,tak jsme dnes pekly a vysledek-roztekle placky ,budem zkouset dale snad se to nekdy povede:-O:-O

Bety :-8

4. 9. 2012 20:17

Ahoj ten recept se mi líbí určitě ho vyzkouším. Jen doporučuji místo palce použít konec vařečky. jednak nebudete zalepené a jednak ty dirky budou stejné:-))

HankaP

30. 6. 2012 20:30

Můj recept je sádlo/cukr/mouka 15/15/16 + kakao (bez vajíčka) - takže v množství sádla ta chyba fakt není... Dělám jen kuličky, max. 2,5 cm v průměru, a svrchu do nich lehce zamáčknu půlku mandle. V troubě to samo trochu povolí a vzniknou bochánky. A nesmí se upéct moc, aby neztvrdly a v puse se pěkně rozplývaly... Když byly děti malé, dělávala jsem je i ze čtyřnásobné dávky (a jednou mi taky takovou kouli těsta - 1,8 kg - sežrala naše fena, NO... :-D).

Jiřka

19. 12. 2011 15:16

tak se mi ďolíčky také roztekly :( aspoň vím, že už je nemám zkoušet ...

Lucie

18. 12. 2011 21:27

tez se radim k neuspesnym kucharinkam :/

Darina

12. 12. 2011 20:48

Je tam zbytečně moc sádla,dost se roztíkají,ale jinak dobrý,znám tento recept a když dáš míň sádla je to i chutnějši.:-)

simko.jit

17. 12. 2009 15:58

tak tenhle recept - my tomu říkali Sádlové bochánky, suroviny jsou přesně, přesně takhle to vypadá. Ségra to milovala, já ne. Proč? protože ono se to jakoby v té troubě suší - a mně to připomínalo smrad z komínu ve fabrice ve městě.:-//
ale jako cukroví to fakt všem chutnalo, holt to pečení - to mi vadilo. dávám:yes:

Marta

17. 12. 2009 14:21

Sádlové kolečka mám nejraději, musí se péct v mírné troubě delší dobu - sušit!! Pak se neroztečou. Pokud chcete mít jistotu, tak je nejlepší těsto dát do malých vymazaných formiček, pak se nemá kam roztéct :-)

Hanka

14. 12. 2009 13:01

...tak já teda musím říct, že to dnes pro mě byla taky premiéra- a po pár minutách ďolíky nikde....a na plechu jedna velká BUCHTA!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

spagetka

12. 12. 2009 17:26

Veronika (neregistrovaný/á) ,Jenny (neregistrovaný/á), souhlas s Janou R.-ten recept funguje, problém je v různých troubách, nikdo se nemůže spolehnout na přesnou teplotu a čas v receptu. Zásada je, při pečení neotvírat troubu prvních 10 min., netrhat s plechem, nezavírat prudce dvířka. Tenhle recept používala i moje babička, která pekla v troubě v kamnech na ohni a fungpovalo to. Spíš to chce zkušenost s vlastní troubou, ne hledat chyby v receptu. Tenhle je osvědčený a žádná sranda.

JanaDorazinova

12. 12. 2009 17:17

Veronika (neregistrovaný/á) ,Jenny (neregistrovaný/á) , holky, jestli-že ten recept pekla Hella a povedl se jí, tak věřte, že to udělat jde. Já dělám sádlové běžně a není pravda, že se rozteče!:-)):-D, to by snad musela téct v troubě i Hera a máslo, ne?:-));-) Příště se to povede;-)
Jen tak, že nekecám přidávám odkaz na sádlové cukroví.;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/3331-sadlova-kolec...

Jenny

12. 12. 2009 16:57

jelikož jsem začátečník co se týče pečení, tak jsem si myslela, že jsem opravdu antitalent, protože se mi to rozteklo taky:-D musela jsem si to i hnedka vyfotit :-)) taky sem si říkala, že to může být naší troubou, která si peče jak se jí zlíbí.. ale když nejsem sama, které se to rozteklo, tak se mi alespoň ulevilo :-D

nikol

5. 12. 2009 20:55

mě se to dneska rozteklo taky,můžu to rovnou vyhodit.podle mě to ani není recept,jen si někdo udělal srandu,protože když se nad tím ted zpětně zamyslím,tak je jasné že se v troubě sádlo rozteče vždycky,i když jsem ho tam dala míň než je napsáno...ale to mi před tím bohužel nedošlo...ale co,nevadí,to se stává...;-)

magdalenka

4. 12. 2009 21:07

Ja som mala nedávno opravovanú rúru, tak jej celkom neverím, preto kontrolujem všetko, čo v nej je...
Súdružka z NDR už vie, kde spravila chybu. Guličky menšie a neotvárať, cca 160 stupňov. Zajtra bude 2.pokus.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: drobné vánoční cukroví sádlové dolíčky aby buchty neztvrdly sadlove bochanky recept drobné cukroví recepty sadlove bochanky sadlove cukrovi citronové dolíčky jak.susit sádlové bochánky vanocni cukrovi dolicky nej recepty vánoční cukroví sádlové sadlova kolečka-ktera při pečeni neroztečou dolíček recepis na drobné cukroví nejlepsi sadlove bochanky doličky cukrovi proč se rozteče cukroví proc se rozteklo cukroví bezlepkove náprstkové koláčky drobné cukroví hanka

Suroviny: sádlo, cukr moučkový, mouka hladká, kakao, kůra citronová, vejce

TopRecepty.cz

Ďolíčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7BR