Nutriční hodnoty (Italské hříbkové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 146 kJ / 1 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,53 g |
| Tuky | 67,81 g |
| – nasycené | 32,81 g |
| – nenasycené | 34,08 g |
| –– mononenasycené | 29,23 g |
| –– polynenasycené | 4,85 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 5,46 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 176,89 g |
| – cukry | 9,51 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200-220 g 200-220 g Arborio rýže | Rýže bílá | 210 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 100 ml 100 ml bílého kvalitního vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 600 ml 600 ml vývaru na podlévání (nejlépe drůbeží) | Vývar masový | 600 ml |
| 1 hrst 1 hrst čerstvých dušených hub (nebo 100 g mražených) | Hřib čerstvý | |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 50 g nastrouhaného parmazánu | Parmezán | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka bílého pepře | Pepř bílý | |
| lanýžový olej | Olej řepkový |