Nutriční hodnoty (Jablkový koláč č.1)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 714 kJ / 2 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,25 g |
Tuky | 76,12 g |
– nasycené | 37,59 g |
– nenasycené | 29,78 g |
–– mononenasycené | 23,63 g |
–– polynenasycené | 6,15 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 925 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 341,97 g |
– cukry | 226,40 g |
––– laktóza | 6,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |
5-6 lžic 5-6 lžic rozpuštěného másla | Máslo kravské | 55 g |
1,25 dcl 1,25 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
ořechy | Vlašské ořechy | |
rozinky | Rozinky | |
skořice podle chuti | Skořice ceylonská | |
strouhaná citronová kůra z 1 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
tuk na formu | Margarín | |
cca 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |