Nutriční hodnoty (Jablkový koláč č.1)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 714 kJ / 2 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,25 g |
| Tuky | 76,12 g |
| – nasycené | 37,59 g |
| – nenasycené | 29,78 g |
| –– mononenasycené | 23,63 g |
| –– polynenasycené | 6,15 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 30,50 g |
| Cholesterol | 925 mg |
| Sodík | 444 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 341,97 g |
| – cukry | 226,40 g |
| ––– laktóza | 6,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 5-6 lžic 5-6 lžic rozpuštěného másla | Máslo kravské | 55 g |
| 1,25 dcl 1,25 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| rozinky | Rozinky | |
| skořice podle chuti | Skořice ceylonská | |
| strouhaná citronová kůra z 1 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
| tuk na formu | Margarín | |
| cca 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |