Nutriční hodnoty (Krtkův dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 20 205 kJ / 4 829 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,96 g |
| Tuky | 329,59 g |
| – nasycené | 200,52 g |
| – nenasycené | 112,45 g |
| –– mononenasycené | 99,57 g |
| –– polynenasycené | 12,88 g |
| ––– omega 3 | 2,67 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 1,76 g |
| Sodík | 915 mg |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 374,91 g |
| – cukry | 284,06 g |
| ––– laktóza | 21,71 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 110 g 110 g másla | Máslo kravské | 110 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 1 sáček 1 sáček prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 250 g 250 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 100 g 100 g Salka | Mléko kondenzované slazené | 100 ml |
| 50 g 50 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 50 g |
| 4-5 4-5 banánů (dle velikosti formy) | Banán čerstvý | 405 g |