Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový knedlík paní hajné ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 468 kJ /
2 980 kcal
Bílkoviny78,62 g
Tuky19,61 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy597,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám na jemno. Přidám na jemno nastrouhané vymačkané syrové brambory. Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku a škrob a vypracuji středně tuhé těsto. Krok 2: Z něj vytvaruji koule cca 5 cm v průměru a ihned opatrně vkládám do vroucí osolené vody (voda nesmí vařit klokotem). Po chvilce knedlíky opatrně oddělím ode dna vařečkou. Vařím 25 minut. Krok 3: Podávám ke kachně a zelí nebo se smaženou cibulkou a zelným salátem.

Zveřejněno 25. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový knedlík paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2x4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový knedlík paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2x4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

No opět mne to trochu rozesmálo - bude vadit, když ty brambory budou malé nebo velké, když se váží a strouhají?:-D:-D

...ahoj Vlasti - dělám také tak - papa - ale proč nezkusit tyhle? - změna je život :-)

Vlasta Dostálová 26. 12. 2014 08:33
Od své maminky jsem se naučila kdysi vařit bramborové knedlíky zcela jednoduše. Nastrouhám si na struhadle studené vařené brambory, osolím, klepnu 3 vejce a zasypu hrubou moukou. Před strouháním si dám na plotýnku hrnec osolené teplé vody a se zaděláváním počkám, až se mi začne vařit. Bramborové těsto totiž rychle řídne. Pak zadělám a snažím se mít těsto středně tuhé. Tvořím válečky v průměru asi 12 cm.a 20 cm dlouhé, které dám hned vařit na 20 minut. Mezi tím při vaření jimi i otáčím, aby se stejnoměrně uvařily. Po vyjmutí je rozkrájím nití. Nejsou ani rozvařené a ani se mi nelámou.

Podobné knedle někdy dělám,jenom je vařím.z dětské krupičky, přidávám kostičky housky a vařím jako houskové na páře:yes:

Tématické fráze:
s kucharem u plotny bramborove knedlíky, rozvarené bramborové knedlíky, recepty paní hajné ze „šlajfu, s kuchařem u plotny bramborový knedlík, bramborovy knedlik ze studenych brambor, vlasta recepty zelí a brambory, bramborový knedlík, rozvařené bramborové knedlíky recept, zadělané těsto s vařeným bramborem, proč je bramborový knedlík rozvařený, hajný ze šlajfu, nastrouhané syrové bra, bramborový knedlík paní, bramborové knedlíky zadělané škrobem, bramborov knedlik, proc bramborovy salat ridne, bramborov= knedlíky, bramborov knedliky recept, jak se dela bramborov knedlik s varenych brambor, bramborove knedliky se strouhanim a zeli

Suroviny:
brambory, brambory, vejce, mouka hladká, škrob bramborový, sůl

Přidat fotografie receptu