Nutriční hodnoty (České buchty s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
| Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
| Tuky | 108,33 g |
| – nasycené | 60,62 g |
| – nenasycené | 41,12 g |
| –– mononenasycené | 32,59 g |
| –– polynenasycené | 8,53 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 694 mg |
| Sodík | 928 mg |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 478,72 g |
| – cukry | 137,43 g |
| ––– laktóza | 11,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky (přesáté) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 200-250 ml 200-250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 vanilkový cukr (ne vanilínový) | Cukr vanilkový | |
| rozšlehané vejce | Vejce slepičí | |
| rozpuštěné vlahé máslo | Máslo kravské | |
| povidla | Povidla | |
| troška rumu | Rum |