Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (České buchty s povidly)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 30

Energie13 537 kJ /
3 235 kcal
Bílkoviny77,71 g
– z toho živočišné bílkoviny15,71 g
– z toho rostlinné bílkoviny62,00 g
Tuky108,33 g
– nasycené60,62 g
– nenasycené41,12 g
–– mononenasycené32,59 g
–– polynenasycené8,53 g
––– omega 30,87 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 694 mg
Sodík 928 mg
Sůl2,29 g
Sacharidy478,72 g
– cukry137,43 g
––– laktóza11,83 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky (přesáté) Mouka pšeničná hladká 500 g
100 g 100 g moučkového cukru Cukr bílý 100 g
100 g 100 g rozpuštěného másla Máslo kravské 100 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
30 g 30 g droždí Droždí pekařské lisované 30 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli Sůl mořská 2 g
200-250 ml 200-250 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 225 ml
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
1 1 vanilkový cukr (ne vanilínový) Cukr vanilkový
rozšlehané vejce Vejce slepičí
rozpuštěné vlahé máslo Máslo kravské
povidla Povidla
troška rumu Rum

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.