Nutriční hodnoty (České buchty s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
Tuky | 108,33 g |
– nasycené | 60,62 g |
– nenasycené | 41,12 g |
–– mononenasycené | 32,59 g |
–– polynenasycené | 8,53 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 478,72 g |
– cukry | 137,43 g |
––– laktóza | 11,83 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky (přesáté) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
200-250 ml 200-250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 vanilkový cukr (ne vanilínový) | Cukr vanilkový | |
rozšlehané vejce | Vejce slepičí | |
rozpuštěné vlahé máslo | Máslo kravské | |
povidla | Povidla | |
troška rumu | Rum |