Nutriční hodnoty (Mísa hub a mletého masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 573 kJ / 1 571 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 106,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,50 g |
Tuky | 28,79 g |
– nasycené | 10,42 g |
– nenasycené | 12,59 g |
–– mononenasycené | 10,19 g |
–– polynenasycené | 2,39 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 104,96 g |
Cholesterol | 337 mg |
Sodík | 845 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 119,85 g |
– cukry | 38,73 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg tvrdých hub (např. václavky) | Hřib čerstvý | 1500 g |
0,5 kg 0,5 kg mletého vepřového masa | Vepřová plec | 500 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
20 20 houbových kloboučků (podle potřeby) | ||
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej | Olej řepkový |