Nutriční hodnoty (Italská kuřecí směs se zeleninou a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 784 kJ / 426 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,15 g |
| Tuky | 18,89 g |
| – nasycené | 3,03 g |
| – nenasycené | 15,20 g |
| –– mononenasycené | 12,67 g |
| –– polynenasycené | 2,53 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 5,68 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 11,88 g |
| – cukry | 2,39 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g kuřecího stehenního řízku | Kuře prso | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| škrob na poprášení (nebo hladká mouka) | Bramborový škrob | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 plátky 2 plátky čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek brokolice | Brokolice čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek květáku | Květák čerstvý | |
| 1 1 bílá paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce cherry rajčat s nálevem (konzervovaná nebo čerstvá a k tomu rajčatová pasta z tuby) | Rajčata cherry | |
| 1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného estragonu | Estragon sušený | 2.5 g |
| dle potřeby špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| nať cibulky na ozdobení | Cibulka jarní čerstvá |