Nutriční hodnoty (Citrónová bábovka I)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 230 kJ / 3 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,07 g |
| Tuky | 163,97 g |
| – nasycené | 87,03 g |
| – nenasycené | 64,69 g |
| –– mononenasycené | 49,98 g |
| –– polynenasycené | 14,72 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 19,38 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,59 g |
| Sacharidy | 351,76 g |
| – cukry | 167,54 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 0,3 0,3 vanilkového lusku | Vanilkové lusky | |
| 2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 2 citrony (kůra i šťáva) | Citrón čerstvý | 180 g |
| 220 g 220 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 220 g |
| 12 g 12 g kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 30 g 30 g máku | Mák modrý | 30 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| citronová poleva na povrch (nebo moučkový cukr) | Poleva bílková |