Nutriční hodnoty (Jehněčí guláš z tlakáče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 578 kJ / 2 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 172,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,77 g |
| Tuky | 191,02 g |
| – nasycené | 92,08 g |
| – nenasycené | 89,91 g |
| –– mononenasycené | 76,00 g |
| –– polynenasycené | 13,91 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 743 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,44 g |
| Sacharidy | 59,55 g |
| – cukry | 38,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g jehněčího masa (kýta nebo plec) | Jehněčí kýta | 800 g |
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 150 g 150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
| 300 ml 300 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté papriky (možno i uzená) | Paprika červená sušená | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 feferonka (dle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| kajenský pepř (dle chuti) | Chilli paprička mletá | |
| 700-800 ml 700-800 ml vývaru | Vývar masový | 750 ml |
| kmín | Kmín | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |