Nutriční hodnoty (Bavorská pečeně a bavorský bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 10 369 kJ / 2 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 276,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 252,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,21 g |
| Tuky | 58,79 g |
| – nasycené | 15,00 g |
| – nenasycené | 28,44 g |
| –– mononenasycené | 23,88 g |
| –– polynenasycené | 4,56 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 27,15 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 925 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 198,55 g |
| – cukry | 25,25 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 sterilovaná kapie | Paprika červená sterilovaná | |
| trocha trocha drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
| pár kapek kapek olivového oleje | Olej olivový | |
| 1 kg 1 kg vepřové pečeně | Vepřová kotleta bez kosti | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| asi 200 ml asi 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| prolisovaný česnek | Česnek čerstvý | |
| nasekaný rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| olej na smažení | Olej řepkový |