Nutriční hodnoty (Brokolicová polévka s čedarem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 091 kJ / 1 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,10 g |
Tuky | 118,56 g |
– nasycené | 61,24 g |
– nenasycené | 55,33 g |
–– mononenasycené | 47,78 g |
–– polynenasycené | 7,55 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 575 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 42,37 g |
– cukry | 20,24 g |
––– laktóza | 6,12 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g brokolice (čerstvé nebo i mražené) | Brokolice čerstvá | 400 g |
80 g 80 g cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
600 ml 600 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 600 ml |
1 1 menší citron (kůra a šťáva) | Citrón čerstvý | 90 g |
1 lžička 1 lžička mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 5 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
80 g 80 g sýru čedar (nebo jiný tvrdý sýr) | Čedar | 80 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |