Nutriční hodnoty (Křehké linecké podle Mirky van Gils Slavíkové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 139 kJ / 3 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,51 g |
| Tuky | 182,66 g |
| – nasycené | 110,42 g |
| – nenasycené | 65,58 g |
| –– mononenasycené | 57,20 g |
| –– polynenasycené | 8,38 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 9,13 g |
| Cholesterol | 936 mg |
| Sodík | 893 mg |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 326,29 g |
| – cukry | 116,60 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g |
| 1 g 1 g mleté vanilky | Vanilka prášek | 1 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 6 g 6 g kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| nastrouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
| rybízová zavařenina | Marmeláda z černého rybízu | |
| moučkový cukr s vanilkou | Cukr bílý |