Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka II

Jednoduchá a rychlá květáková polévka, zahuštěná máslovou jíškou je hotová za pár minut a zvládne ji připravit opravdu každý. Talíř horké, máslem provoněné polévky před servírováním dozdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 6. 2008 09:24

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie829 kJ / 198 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky9,71 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 417 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před přípravou dávám růžičky květáku na chvíli do osolené vody, vylezou z nich broučci, kteří se někdy v nich zabydlí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

8. 3. 2022 08:59

:-)<3 :yes::yes::-K

Eja57 Eja57

11. 10. 2020 08:02

Část komentů úplně od věci jsem smazala - Žížalka si popletla na který recept chtěla reagovat a byla z toho zbytečná debata....

sikulka7

10. 10. 2020 17:34

MamlajdaD: Skvělý nápad. Taky občas použiju, ale nezamrazuju ( mám totiž plný mražák, teď právě hub). Takováhle diskuze se mi líbí, ráda čtu komentáře a občas se i poučím.;-)

sikulka7

10. 10. 2020 17:26

MamlajdaD: Páni, to jsem rozpoutala bylo pěknou diskuzi. Pokud není nikdo sprostý a neuráží, je to fajn. Je dobře, když kuchaříci diskutují a tím si pomáhají. Já napsala svůj názor a bylo to v dobrém. Nebo ne?:-8

MamlajdaD MamlajdaD

10. 10. 2020 16:45

Eja57: Tak to já nevím, co si lidi kupují, ale myslela jsem, že to nebude tak hrozné, jak píšeš. Většinu nákupů si nechám dovážet firmou, která je tady na to zavedená a i když s nimi nejsem někdy spokojená, tak měnit nebudu, obzvlášť v této době. :-(;-) Jednou za čas dojdu k mému řezníkovi, nacpu si mrazák a jednou za čas jedu se synem do zeleniny na výpadovku, kde mají pěkné zboží a není tam v určitou dobu moc lidí. :-8. Ale do velkých marketů teď raději nechodím. ;-) Ale víš, že by mne to zajímalo, jak hodně se ty bujony prodávají? :-D :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

10. 10. 2020 15:17

MamlajdaD: " dnes už je většina lidí asi nepoužívá":-O no to jsi velký optimista....podle toho jak často je v nákupních košíkách vidím - tak soudím, že se používají, a průřezově všemi generacemi....

MamlajdaD MamlajdaD

10. 10. 2020 14:40

sikulka: Nic ve zlém, ale když se podíváš na datum vložení receptu, vidíš rok 2009, a to byla doba, kdy se bujony neodsuzovaly, byly ve vaření běžné. ;-) Časem se přidání bujonů začalo odsuzovat - samosebou, že kvůli éčkům. No a dnes už je většina lidí asi nepoužívá. Ale kdyby autoři starších receptů, kde je bujon, měli všechny ty recepty smazat nebo přepisovat.... no to si ani neumím představit, co by to bylo práce! :-) Když chci uvařit takový starší recept, kde je bujon použitý, udělám buď bez bujonu, nebo přidám skutečný silný domácí vývar (mám je v mrazáku, mne se osvědčily sáčky na led, kam dávám svařené velmi silné domácí vývary, nezabere to tolik místa). Zkus to taky, já mám zamrazené domácí "bujony" zeleninové i masové, kuřecí, někdy i slepičí. Zdravím! :-K:-K:-K

Frantiska Frantiska

10. 10. 2020 08:16

sikulka7: no ne každý má rád tvrdou zeleninu. Za pět minut se uvaří jen málo zeleniny. Pokud je květák nasekány hodně na drobno, tak možná. Ale růžičky květáku se mi za pět minut neuvaří.

maris maris

10. 10. 2020 05:14

sikulka7: já jsem to zle nevzala;-):-8

sikulka7

10. 10. 2020 05:09

Maris - nechtěla jsem se tě dotknout, tvůj recept se mi líbí, já jen nemám ráda ta dochucovadla.:-K

sikulka7

10. 10. 2020 05:07

maris: Dobře, tak 10 minut před koncem, ale myslím, že 20 minut je hodně.
Samozřejmě vím, že existují bujony bez éček, ale nemám je ráda i proto, že svou chutí přebijí chuť pokrmu a potom všechno chutná stejně. Vždyť květáková polévka je velká dobrota a když tam dám bujon, masox, nebo podravku, tak se mi ta jemná chuť květáku ztrácí. A to je škoda.

maris maris

10. 10. 2020 04:28

sikulka7: Existují i bujony bez éček ( o které Ti asi jde) :-8
Květák na kaši rozhodně není, v polévce by měla být zelenina samozřejmě nerozvařená, ale měkká. Pět minut, jak tu uvádíš, je na jeho změknutí málo.

sikulka7

10. 10. 2020 02:46

Ach jo, zase ten bujon. Vždyť vám přebije jemnou, skvělou chuť polévky. Jinak recept je skvělý, jen bych dala květák až asi 5 minut před dokončením, jinak je na kaši. Na závěr dávám ždibec sušené celerové natě, zvýrazní chuť i bez bujonu.

Manelka

20. 2. 2020 07:53

Výborně, suroviny mám připravené. Dávám se do práce a myslím, že není, co pokazit. Díky moc. :yes::yes:

caaat

6. 3. 2016 11:13

Dneska mi zůstal vývar z květáku, tak jsem jí uvařila i s vajíčkem a je výborná :-) Bod udělen.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květáková polévka bez jíšky recept květáková polévka recept kvetakova polevka recept květáková polévka květáková polévka kvetakova polivka květáková polévka bez jíšky květáková polévka nej recept květáková polévka recepty recepty květáková polévka recept na květákovou polévku nejlepší květáková polévka recept květáková polévka květáková polévka s mrkví květák oba polevka polevka kvetakova květáková polévka s vajíčkem polévka květáková recept kvetakova polevka kvetakova polevka bez mouky

Suroviny: květák, mrkev, cibulka jarní, máslo, mouka, bujón zeleninový, sůl, pažitka

TopRecepty.cz

Květáková polévka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VXO