Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa v omáčce na způsob bourbonské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 416 kJ / 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 29,54 g |
| – nasycené | 4,50 g |
| – nenasycené | 24,52 g |
| –– mononenasycené | 20,49 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 9,77 g |
| Cholesterol | 127 mg |
| Sodík | 148 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 57,42 g |
| – cukry | 30,67 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 230 g 230 g kuřecích prsou | Kuře prso | 230 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky bourbonského pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce škrobu (kukuřičného nebo Solamylu) | Bramborový škrob | 15 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 3 plátky 3 plátky čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
| 1 špetka 1 špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
| 1 lžička 1 lžička jablečného octa | Ocet jablečný | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička třtinového cukru (i víc) | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce balzamico krému (fíkového) | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu sušeného | Tymián sušený | |
| 30 ml 30 ml koňaku Napoleon | Brandy | 30 ml |