Tuřanské koblihy

pinonek Kuchař: pinonek

Moučníky , Kynuté, Smažené 4 názory

Suroviny

0,5 kg polohrubé mouky
1/4 l mléka
40 g droždi
40 g cukru
40 g másla
4 žloutky
4 polévkové lžíce rumu
špetka soli
marmeláda
olej nebo sádlo na smažení
cukr
vanilka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracujeme a necháme v teple vykynout. Lžičkou vyhazujeme těsto na pomoučený vál. Koblížky plníme marmeládou a necháme ještě chvilku vykynout pod utěrkou.

  2. V pánvičce rozpálíme sádlo s olejem, do kterého klademe koblihy spodní stranou nahoru.

  3. Smažíme pod pokličkou, kterou po obrácení koblih už nadáváme.

  4. Koblihy obalíme v cukru s vanilkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tuřanské koblihy

Tématické fráze: koblihy z podmáslí babicovy koblihy babicovy koblihy babicovi koblihy babicovy dobroty koblihy koblihy ze sadla koblihy od babici jak plníme koblihy tuřanské koblížky babicovy dobroty-domaci koblihy kdy plníme koblihy testo ze sádla na koblihy koblihy z šlehačkového těsta babicovy dobroty koblížky koblihy s podmáslí domácí koblihy tuřanske tuřanské babicovi recepty kynuté koblihy www nova cz koblihy recepty nova.cz koblihy