Nutriční hodnoty (Křupavý květák po italsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 047 kJ / 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,05 g |
| Tuky | 10,29 g |
| – nasycené | 2,45 g |
| – nenasycené | 4,93 g |
| –– mononenasycené | 3,16 g |
| –– polynenasycené | 1,77 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 15,83 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 113,95 g |
| – cukry | 14,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g (cca půl) květáku | Květák čerstvý | 450 g |
| 1 1 malé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 5 lžic 5 lžic strouhanky (domácí) | Strouhanka pšeničná | 75 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic krupičky | Krupice pšeničná jemná | 67.5 g |
| olej vhodný na smažení | Olej řepkový | |
| hrubá sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| balsamico ocet - volitelný | Ocet balsamikový bílý |