Nutriční hodnoty (Veky se špaldou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 10 245 kJ / 2 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,85 g |
| Tuky | 71,69 g |
| – nasycené | 30,95 g |
| – nenasycené | 36,72 g |
| –– mononenasycené | 25,27 g |
| –– polynenasycené | 11,45 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 39,72 g |
| Cholesterol | 56 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,01 g |
| Sacharidy | 375,16 g |
| – cukry | 26,98 g |
| ––– laktóza | 0,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 rovná lžička sladěnky (nebo včelího medu) | Sladěnka | |
| 8-10 g 8-10 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 9 g |
| 130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
| 160 g 160 g vody | Voda | 160 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého jogurtu (cca 40 g) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |
| 60 g 60 g zcela změklého sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 2 rovné lžičky soli (10 g) | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
| 170 g 170 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
| voda nebo vejce na potření před pečením | Voda |